Termékeink

Üzletünk nagy választékkal rendelkezik különböző burkolóanyagokból. Tekintse meg kínálatunkat!

tovább

Ajánlatkérés

Kérj ajánlatunkat már a tervezés időszakában is!

tovább
-

Elérhetőségek

KÖRY-KER Kft. fürdőszoba áruház

Cím: 9700 Szombathely,
Körmendi út 92.
Telefon:
06-94/501-520
Fax: 06-94/501-520
Mobil:
+36704113991
E-mail:
korykerkft@gmail.com
Közösségi...

Közösségi felületünk

FacebookHasznos tudnivalók

A kerámia burkolatok fajtáiA kerámia burkolatok fajtái

A kerámia burkolatok két nagy csoportra oszthatók, mázas és mázatlan lapokra

A mázatlan lapok fajtái:

  • Kottó 
  • Vörös gres 
  • Gres porcelán
  • Klinker

A mázas lapok fajtái:

  • Kétszer égetett
  • Vörös pasztás egyszer égetett
  • Világos pasztás egyszer égetett
  • Fehér pasztás egyszer égetett
  • Mázas gres

A Kottó:

A Kotó mázatlan, extrudálással készülő termék, kültéri és beltéri burkolásra egyaránt alkalmas. Porózus termék lévén felületkezelni kell a foltosodást megelőzendő, valamint impregnálni, hogy elősegítsük a vízlepergetést. A gyártók kínálatában általában szerepel olyan termék, melyet már gyárilag felületkezeltek.

A Vörös gres

A vörös grest először a németországi Mettlachiban gyártották, innen származik a nálunk ismert „metlaki" elnevezés. Préseléssel gyártják, színezett vagy színezetlen anyagból. Napjainkban egyre kevesebb gyártó foglalkozik ezzel a termékkel.

Kétszer égetett falburkolatok (bicottura)

A kétszer égetett burkolatok gyártásának első fázisa a biszkvit égetése, ezt követi a második égetés, amikor a kaolinból, üvegből, homokból, oxidánsanyagból és egyéb színezőanyagokból álló mázkeveréket ráégetik a biszkvitre. A lap kihűlése közben a máz megkeményedik és üveges felület alakul ki. Különböző technológiákkal különböző felületi hatásokat érnek el.

Egyszer égetett padlóburkolatok (monocottura)

Az egyszer égetett padlólapok lehetnek vörös (csak beltéri használatra) és fehér biszkvites lapok (bel-és kültéri felhasználásra egyaránt). A máz égetése egy időben történik a biszkvit égetésével. Az intenzív színű mázak kevésbé kopásállóak, mint a világosak.

A Gres porcelán

A gres porcelán olyan mázatlan, vagy mázas kerámiatermék, melyet préseléssel állítanak elő, jellemző vízfelvétele pedig 0,5% alatt van, ami a legalacsonyabb érték az összes egyéb padlóburkoló termék értékeihez képest.

A mázatlan greslap előnyös tulajdonsága, hogy teljes vastagságában ugyanaz a színe és a szerkezete, ezért erős igénybevétalnél esztétikai és fizikai jellemzői nem változnak.

A greslapok másik fajtája a mázas gres, mely vékony mázréteggel van ellátva, különleges színt és felületet biztosítva ezzel a lapoknak.

A Klinker

A klinker a kerámiák közül a leginkább fagyálló, gyártási technológiájának köszönhetően a legextrémebb hőmérséklet ingadozásokhoz . Emiatt kültéri fal és padló burkolására különösen alkalmas. A mázatlan klinker különösen keresett olyan helyeken, ahol a burkolatnak nagy teherbírással kell rendelkeznie, szikramentesnek kell lennie, illetve könnyen tisztíthatónak, antibakteriálisnak, ami pl. az élelmiszeriparban nagyon fontos. Vastagsága 10mm-től egészen 23mm-ig terjedhet, de igény szerint akár 40mm-es vastagságban is le tudják gyártani,ami gres porcelánból nem lehetséges.


Vissza az előző oldalra!
KÖRY-KER Kft. fürdőszoba áruház - Magyar